20:00

Enskede IK

Referat: Djurgårdens IF FF - Enskede IK

Igår kväll spelades en tuff och jämn match i Stockholmsserien division 1 på Östermalms IP mot Enskede IK.

Enskede inledde den fina sommarkvällen starkast och var det bollförande laget under större delen av matchen. Vi anpassade oss till det, spelade smart, försvarade oss mycket väl och tog i kortare perioder över kommandot och var då effektiva i våra avslut. Därutöver hade vi Wilma som storspelade i målet med flera ytterst kvalificerade och direkt matchavgörande räddningar.

Enskede tar ledningen 0-1i 40 minuten, men vi svarar direkt och kvitterar strax före paus efter ett par fina och inte minst målmedvetna anfall. Det blir till sist Sara som lyckas få in bollen efter ett starkt förarbete och assist av India och Melissa. Bollen skulle bara in.

Vi inleder andra halvlek bra och tar ledningen med 2-1 efter dryga kvarten i en snabb och fin omställning från eget straffområde. Återigen är det Sara som skriver in sig i målprotokollet. Bollen spelas upp från försvaret till mittfältet på högersidan, i en spelvändning hittar Linnea fram till Linn H som stormar fram på mittplan och direktskarvar bollen vidare till Sara som springer sig fri på högerkanten och slår bollen självklart förbi Enskedes långt utrusande målvakt och in i mål. Mycket snyggt!

Efter 2-1 pressas vi tillbaka hårt och Enskede kvitterar och tar ledningen i 80 respektive 85 minuten. Vi går ner på trebackslinje och forcerar för att komma ikapp och är nära ett par gånger. I ett sista försök i 90 minuten stoppar en Enskedespelare bollen med handen i eget straffområde och domaren blåser straff. Melissa sätter straffen hårt och bergsäkert i målvaktens högra burgavel och domaren blåser därefter av matchen.

3-3 kändes som något av en seger och var en välbehövlig stolpe-in efter (för) många stolpe-ut under våren. Fantastiskt skön start på höstsäsongen och en härlig kämpainsats av alla spelare idag. Stort tack till Linnea E, Linnea L, Melissa och Wilma från F17 och F19 som spelade med oss ikväll.

Ett särskilt tack och stort lycka till med arkitektstudier i Lund riktar vi till Lollo som dessutom storspelade som mittback ikväll. Vi hoppas naturligtvis på gästspel under hösten när du kommer hem på besök.